Solvarme

Solenergi er en af de meste effektive og miljørigtige energikilder der findes, Et solfangeranlæg holder normalt over 25 år og kræver ingen pasning. Det ligger der bare og produerer "gratis" varmt vand år efter år. Et solvarmeanlæg dækker normalt imellem 50 - 70 % af varme vand. Det bliver spænnende om solcelleanlæg kan holde lige så længe og til de samme omkostninger som solvarmeanlæg.

Et solvarmeanlæg består af udendørs solfangere samt en varmtvandsbeholder inde i bygningen. Frostvædsken i solfangeren varmes op af solens stråler og pumpes ud til varmtvandsbeholderen, hvor vædsken afleverer sin varme og løber tilbage til solfangeren. Solfangerne oplægges helst på en sydvendt tagflade.

Den eksisterende varmtvandsbeholder erstattes af en solvarmebeholder. Denne beholder har en ekstra varmespiral som overfører energien fra solfangerne. 

Den kan yderligere udstyres med en el - patron hvis man ønsker at slukke for sit primære varmeanlæg om sommeren. Solvarmeanlægget vil typisk kunne levere det meste varme vand i perioden maj - august. Men selv på dage hvor solen ikke skinner så meget vil solfangeranlægget "forvarme" det kolde brugsvand, således at der ikke skal bruges så meget energi til at varme vandet op til 55 grader.

Et solvarmeanlæg kræver næsten ingen vedligeholdelse. Varmtvandsbeholderens anode skal dog kontrolleres som på en normal varmtvandsbeholder hvert 4 -6 år.


Solfangerne oplægges på eksisterende tag med specielbeslag men kan også indbygges i det eksisterende tag. Hvis du påtænker at udskifte dit tag, så kontakt os om hvorledes det kan lade sig gøre.
Et solvarmeanlæg kan udbygges med rumvarmeløsninger, men så stiger prisen også på anlægget.

Kontakt os allerede i dag, så vi kan tage en snak om, hvordan vi bedst løser din opgave.

Kontaktinformationer​

Aarby VVS & Maskinforretning ApS

CVR: 32262783

Postnummer, by & adresse

Bastrupvej 12

4400 Kalundborg

Kontakt os

Tlf.: 59 50 41 42

E-mail: aavvsm@mail.dk